Vive Software Not Installing

SOLVED
R3Sean
Contributor

Re: Vive Software Not Installing

I had tried running as admin but that didn't work for me.  What did work in the end was to reset my default browser to Internet Explorer. I normally use Opera but after that, it installed fine.  I did notice, even though I already have Steam and it says, "Steam software found", it acts like it's installing something but just sits idle.  Once I plugged in my Vive headset the installation completed fine.   Good luck and see y'all out there.

Highlighted
DEV241
Contributor

Re: Vive Software Not Installing

Whenever I try to install the vive software, everything works well for about 5 seconds, then it crashes.
Vive Staff

Re: Vive Software Not Installing

@DEV241, can you please search your PC for "Viveport Feedback" and use that tool to submit an error report? Logs/Error reports are really the best way to troubleshoot these kinds of errors. 

To reach Viveport's customer service team, email customerservice@viveport.com

To connect with a live support agent for hardware support, go to www.vive.com/support, click on "contact us" in the top righthand corner, and then opt to speak with a Live Chat agent

David R

Technical Specialist - San Francisco, CA; Monday-Friday

Click here to send me a PM

pbreuss
New Arrival

Re: Vive Software Not Installing

I had the same problem (Vive was looking  for an update, but hung on some firewall settings).

 

Solution: Used a different internet, i.e. made a hotspot on my phone, used this on my computer, works!

 

Maybe this helps.

Philipp

smile dolly
New Arrival

Re: Vive Software Not Installing

I also hit the same issue. I have no idea why this happens but follow below steps reinstall fix it

 

1. Uninstall “VIVE Software” from control panel

2. Download Microsoft force uninstall tool from https://support.microsoft.com/en-us/help/17588/fix-problems-that-block-programs-from-being-installed...

3. Execute this tool. Force uninstall “HTC Account” and “VIVEPORT XXXX”

4. Open file explorer, go to folder %temp%

5. Delete all folders that prefix is “vive”

6. Install vive setup again