Vive Base Station not working/tracking properly

Tedknuckles
Contributor

Vive Base Station not working/tracking properly

Having a very frustrating problem with my Vive.  I have been getting a lot of jumpy games lately.  The picture just either goes gray for several seconds or glitches and the picture jumps.

I noticed that one of the base stations sounds louder than the other one.  Like there is a motor inside that's struggling.  I also noticed that that same base sation, when I'm in the VR world...is not positioned properly in the virtual space.  It's a couple feet further back than it should be when I remove my headset.

I'm at a lose of what to do here.  I'm not intersted in just going to buy a new base station for over $100. Does anyone have any recommendations.  As it stands I have a useless $800 piee of hardware now...

Thanks!

-Ted

Highlighted
Wally
Settler

Re: Vive Base Station not working/tracking properly

@Tedknuckles, just curious, how long have you had your vive?  For a while, I forgot to remove the plastic film on the front of the base stations. 

And how did you place your base stations?  Like, what kind of hardware are you using?  Tripods?  The mounts they provided?

Have you tried running the room setup thing again?

Vive Staff

Re: Vive Base Station not working/tracking properly

@Wally

 

How long ago did your purchase your Vive? You may still be under warranty.

Thank you,

-John C

"Welcome to the desert of the real."

If your base station has a Fault 02/03 error or a red light or both, the ONLY solution is to contact our support on vive.com and set up an RMA. There is no user fix for this issue.

Vive Care Operating Hours: 9am to 6pm PST, M-F
Tedknuckles
Contributor

Re: Vive Base Station not working/tracking properly

I've had it for about 2 years now I think.  Never had an issue with it before.  It's always worked flawlessly.

My base stations are mounted on two tripods.

yes, have run the room setup a number of times.  Hasn't solved the problem. Smiley Sad

Tedknuckles
Contributor

Re: Vive Base Station not working/tracking properly

Hi!  Thank you.  What is an RMA?

Vive Staff

Re: Vive Base Station not working/tracking properly

@Tedknuckles

 

It's part of the process of returning a product to receive a refund, replacement, or repair during the product's warranty period. In this case, a repair.

Thank you,

-John C

"Welcome to the desert of the real."

If your base station has a Fault 02/03 error or a red light or both, the ONLY solution is to contact our support on vive.com and set up an RMA. There is no user fix for this issue.

Vive Care Operating Hours: 9am to 6pm PST, M-F