Compositor not available 400 error - related to GPU cache?

Highlighted
susanabanana
Visitor

Compositor not available 400 error - related to GPU cache?

My Vive Pro had been displaying the Compositor not available (400) error for two days. I reseated the cables, power cycled link box, restarted SteamVR many times, updated my GPU driver, restarted my PC and reinstalled Steam/SteamVR but it persisted.

 

When I saw the 400 error before, reseating the cables and restarting the PC got rid of the error but this time I did everything I could think of and find from the internet and nothing helped. So I gave up and went to sleep.

 

Then the next day I just tried restarting SteamVR and it just started working again.

 

I checked the vrcompositor log and noticed that it kept saying "NvAPI: Failed to get direct display modes! Error='NVAPI_OK' NumModes=0 ... Failed to create direct mode display!" then all of a sudden it says "Creating nvapi display".

 

VR compositor log.png

 

 

So I am wondering if the updated graphics card driver information wasn't getting through to SteamVR because of some GPU information cache and if so, where is this information stored so that I can jumpstart the process if this happens again?

 

My GPU is GeForce 1070 btw. Thank you in advance!

YourToxicity
Visitor

Re: Compositor not available 400 error - related to GPU cache?

I have a 1070ti and i've been having the same issue. Nothing has been working to troubleshoot the problem. I have no idea what to try. If you have an update i'd greatly appreciate it! :)