Can't get any sound from Vive PRO High Definition Audio Device

SOLVED
Highlighted
imacken
Explorer

Can't get any sound from Vive PRO High Definition Audio Device

For some reason that I can't work out, I can no longer get any sound form the Vive PRO High Definition Audio Device.

The Multimedia Speakers Audio Device works OK, but when I switch to the HD one, nothing!

It worked fine until a couple of days ago. I have uninstalled and reinstalled all the vive drivers and software, but no joy.

If I load up iTunes with the HD device selecetd it just complains and says there is a fault with my audio playback configuration. 

Any help greatly appreciated.

 

imacken
Explorer
Solution

Re: Can't get any sound from Vive PRO High Definition Audio Device

I resolved the issue by re-installing the nVidia HDMI drivers.

Vive Staff

Re: Can't get any sound from Vive PRO High Definition Audio Device

@imacken - I'm very happy to hear that you were able to figure this out.

 

As the Pro is a Displayport Device, the Nvidia driver can make a huge impact on the audio signal as the audio signal is being piped through the GPU if you chose the Nvidia driver. If you use the Vive Multimedia driver, that will send the data over USB which can cause USB bandwidth issues. 

To reach Viveport's customer service team, email customerservice@viveport.com

To connect with a live support agent for hardware support, go to www.vive.com/support, click on "contact us" in the top righthand corner, and then opt to speak with a Live Chat agent

David R

Technical Specialist - San Francisco, CA; Monday-Friday

Click here to send me a PM

imacken
Explorer

Re: Can't get any sound from Vive PRO High Definition Audio Device

Thanks, but I’m really not sure what you are trying to say. Sorry!