Broken Factory Seal and Dead-on-arrival HMD?

Highlighted
Bighouse
Builder

Broken Factory Seal and Dead-on-arrival HMD?

I'm trying to setup the last of our four Vive Pro kits that we purchased- we're a school. I unpacked everything, but noticed that when I got the Vive Pro white box out of the bubble wrap that the transluscent plastic circle factory seal was torn from end to end. I thought, "Well, maybe that happened in shipping somehow".

I opened the kit, set up the base stations, the software was already installed and working from a prior test kit. And NOW it seems I can't get the HMD light to turn green no matter what recommended troublehshooting trick I try.

The shipping brown cardboard box had it's tape on it just fine, but now I'm thinking that somehow a defective HMD was replaced into the white/blue Vive box and sent out to a customer, us.

This is VERY distressing. We're going to soon be ordering 25 of these kits. This is really NOT good.

I've sent in one base station from a prior kit. Two out of four is a bad ROI for our school and now I'm seriously having second thoughts about going with Vive Pros on this VR lab we're setting up.

 

Vive Staff

Re: Broken Factory Seal and Dead-on-arrival HMD?

@Bighouse

 

Thank you for messaging me earlier. I appreciate you clarifying that it was a third-party retailer, rather than a purchase from Vive.com. 

Thank you,

-John C

"Welcome to the desert of the real."

If your base station has a Fault 02/03 error or a red light or both, the ONLY solution is to contact our support on vive.com and set up an RMA. There is no user fix for this issue.

Vive Care Operating Hours: 9am to 6pm PST, M-F