Using Steamworks for cloud but built beta on VIVEPORT. App crashes on launch.

TJ_Dev
New Arrival

Using Steamworks for cloud but built beta on VIVEPORT. App crashes on launch.

I've built an app that persists data on Steamworks cloud and uses the leaderboard functionality of VIVEPORT (although, im still working through the kinks of the leaderboard). 

 

I'm ready to share a beta and submitted a beta build on VIVEPORT. When the game launches it crashes saying that Steam.API_Init failed. 

 

I've setup a dummy Steam & VIVEPORT account to test the beta but it crashes on launch.

I think this is because the steam account isnt licensed to have the beta but the VIVEPORT account is licensed.

 

Has anyone encountered this before or know a solution to how I may be able to get a successful beta launched?

Vive Staff

Re: Using Steamworks for cloud but built beta on VIVEPORT. App crashes on launch.

@Continent @yakingkuo

To reach Viveport's customer service team, email customerservice@viveport.com

To connect with a live support agent for hardware support, go to www.vive.com/support, click on "contact us" in the top righthand corner, and then opt to speak with a Live Chat agent

David R

Technical Specialist - San Francisco, CA; Monday-Friday

Click here to send me a PM

Vive Staff

Re: Using Steamworks for cloud but built beta on VIVEPORT. App crashes on launch.

Hi:

 

Actually, you can not use steamwork api and viveport api at the same content. 
So, you need to have two content builds and submit them into two platforms separately.

 

 

Regards.